Hopp til hovedinnhold

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Ytringsfrihets­forum

Et samtaleforum om utfordringene for ytringsfriheten.

# Hva er Ytringsfrihetsforum?

Ytringsfrihetsforum er en plattform for å diskutere utfordringene for ytringsfriheten. Her vil personer med ulikt ståsted og ulike erfaringer møtes til debatt og samtale om utfordringer knyttet til ytringsfriheten og ytringsklimaet.  

Til nå har vi hatt temaer som:

# Hvordan kan jeg få med meg Ytringsfrihetsforum?

Ytringsfrihetsforum arrangeres i Oslo sentrum og er åpent for publikum.

Man kan også se diskusjonene i opptak på Youtube.

# Bakgrunnen for Ytringsfrihetsforum

Ofte er det de høyeste røstene fra de politiske ytterkantene som setter mye av agendaen for den offentlige samtalen om ytringsfrihet.

Gjennom Ytringsfrihetsforum ønsker vi å bruke innestemme og ta den viktige samtalen tilbake til sentrum. Vi skal slippe til ulike stemmer med ulike erfaringer, og tilstrebe en konstruktiv debatt som søker løsninger, og ikke bare fokuserer på problemene.

Dette er et samarbeid mellom oss i Human-Etisk Forbund og tankesmiene Civita og Dømmekraft.

Ingen frihet uten ytringsfrihet

Sammen med Humanist forlag ga vi, i samarbeid med tenketankene Civita og Agenda og organisasjonen LIM, i 2021 ut antologien «Ingen frihet uten ytringsfrihet».

Gjennom 28 artikler forsøker denne boka å si noe om hvordan vi skaper et best mulig ytringsklima. Og om hvorfor en bred ytringsfrihet er avgjørende, ikke minst for å sikre minoriteters mulighet til å ytre seg. Artiklene er skrevet av blant andre Abid Raja, Lars Fr. H. Svendsen, Kjersti Løken Stavrum, Øyvind Strømmen og Mahmoud Farahmand.