Hopp til hovedinnhold

Derfor valgte Stine og Freider Humanistisk konfirmasjon

Hva går Humanistisk konfirmasjon ut på og hvorfor bør man velge det? Få svar her!

Hvert år velger godt over 10 000 ungdommer å konfirmere seg humanistisk, og tallene peker stadig oppover.

Klassekameratene Stine Vie og Freider Olav Nyheim er blant dem som valgte Humanistisk konfirmasjon. Hva var det som gjorde at de valgte nettopp det?

# Å velge det man tror på 

Freider ønsket å konfirmere seg, men det måtte være i tråd med hvem han er og hva han tror på.

– Familien min ville helst at jeg skulle velge kristelig konfirmasjon, men jeg er ikke kristen og kan ikke si at jeg er veldig religiøs. For meg var dette det mest riktige, forteller han.

Stine er enig. Hun fikk vite om Humanistisk konfirmasjon gjennom storesøsteren, og kjente at det var det mest riktige for henne. Dessuten er hun ikke døpt.

– Skulle jeg ha valgt kristelig konfirmasjon måtte jeg ha døpt meg først og det hadde blitt veldig mye styr, sier Stine og fortsetter: – Det er heller ikke så gøy å være i kirken.

# Gøy å bli kjent med andre

Konfirmasjonstiden åpner for nye vennskap, diskusjoner og læring. Slik var det også for Stine og Freider.

– Jeg ser på konfirmasjonen som en overgang fra barn og ungdom til å bli voksen. Det er kjekt at jeg kan konfirmere meg selv om jeg ikke tror på Gud eller er kristen.

– Og så blir man jo kjent med nye folk og lærer om etikk og moral, refleksjon og valg, sier Freider.   

# Humanistisk konfirmasjon – åpent for alle

 – Jeg synes det er veldig givende å jobbe med ungdom og gi alle muligheten til å konfirmere seg. Det er kjempegøy å jobbe med konfirmanter som er på så forskjellige stadier i livet sitt, sier Karianne Blom entusiastisk.

Kursleder for Humanistisk konfirmasjon, Karianne Blom, synes det er givende å jobbe med ungdom og gi alle muligheten til å konfirmere seg.

Hun har jobbet som kursleder for konfirmasjon i mange år, og vektlegger at Humanistisk konfirmasjon er for alle – uansett tro eller livssyn.

– Som kursleder møter du mange forskjellige ungdommer og du må være villig til å møte dem der de er, og få de i samtale.

– Det kjekkeste er diskusjonene, både underveis i undervisningen og etterpå. Det er kjempegøy når de blir engasjerte, sier hun og smiler bredt.

Nysgjerrig på hva konfirmantene lærer? Les mer om konfirmasjonskurset vårt!

Karianne er også tydelig på at medlemmene våre er avgjørende for at vi skal kunne fortsette å tilby et bredt og godt konfirmasjonstilbud over hele landet. 

­– Det er kjempeviktig at folk er medlem hos oss og støtter lokallagene rundt om. Jo flere vi er, jo mer kan vi tilby.

Støtt arbeidet vårt – bli medlem!