Hopp til hovedinnhold

Hvordan hacke konfirmasjonskurset

Vi har satt sammen noen tips for hvordan få mest mulig ut av kurset.

# Velg det kurset som passer best

Humanistisk konfirmasjon består av to hoveddeler:

  1. Et kurs hvor du utforsker sentrale temaer som kritisk tenkning, etikk og identitet sammen med andre konfirmanter.
  2. En seremoni sammen med andre konfirmanter, familie og venner, som markerer at du har gjennomført kurset og konfirmasjonstiden.

Det er frivillig å konfirmere seg, men dersom du har valgt å konfirmere deg er det obligatorisk oppmøte på kurset for å delta på seremonien. Konfirmasjonsdagen er kanskje toppen av kransekaka, men kurset er selve kaka. Derfor er det lurt å velge et kurs som du har mulighet for å delta på. Det er på kurset vi håper du får bli mer kjent med deg selv og hva du står for gjennom de ulike temaene, dilemmaene og øvelsene du løser sammen med gruppen din.

# Vær åpen og inkluderende

Konfirmantgruppene er ofte satt sammen av ungdommer fra forskjellige skoler og klasser, så du får samarbeide og bli kjent med nye mennesker. Og kanskje få nye venner? Alle konfirmanter på kurset har et medansvar for å behandle hverandre med respekt og bidra til å skape en hyggelig og trygg tid sammen, slik at alle får mest mulig ut av kurset.

# Våg å utfordre deg selv

På kurset får du diskutere og løse morsomme, lærerike og utfordrende øvelser. Dette kan være å ta stilling til vanskelige etiske dilemmaer som «er det noen ganger riktig å lyve»? Det kan virke skummelt å ta ordet i slike diskusjoner, men det finnes ingen feil svar eller refleksjoner.

# Respekter lokalet

Det blir best stemning hvis vi holder kurslokalet ryddig og unngår å ødelegge noe.

# Vi sees!