Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon for ungdommer som bor utenfor Norge

# Feriekurs (Anbefalt)

Vi anbefaler konfirmasjonskurs i skoleferiene!

I noen regioner arrangeres det konfirmasjonskurs i tilknytning til skoleferiene, noen av kursene er med overnatting. Vi anbefaler disse kursene for alle som har mulighet til å delta på dem, siden konfirmanten da får oppleve konfirmasjonstiden sammen med andre ungdommer. Det er også mulig å få seremoni i Norge.

# Brevkurs – “Tenk på det - og skriv om det!”

Kurset er basert på konfirmantboka "Tenk på det!". Til denne boka er det et hefte med oppgaver – ni innleveringer i alt. Kurset foregår på e-post.

Boka er en blanding av tekster av ulik sjanger innen temaene livssyn og etikk. Det er tekster om livssyn og humanisme, om kritisk tenkning, om menneskerettigheter, om identitet og om etiske problemstillinger fra ulike perspektiv.

# Hvem kan velge dette kurset?

"Tenk på det – og skriv om det!" er et kurs på e-post for konfirmanter bosatt i utlandet.

Det stilles ingen krav om medlemskap for å gjennomføre kurset, men det gis medlemsrabatt på kr 1000 pr foresatt som er medlem av Human-Etisk Forbund.

I noen tilfeller, der for eksempel konfirmant og familie skal flytte utenlands i løpet av konfirmasjonsperioden, kan vi avtale en delt løsning med vårt lokallag på hjemstedet. Dette betyr kurs i gruppe supplert med noen innsendinger. Dersom du kan reise til Norge, så kan du også delta på seremoni.

# Innhold og materiell

Kurset foregår på e-post, og konfirmanten får en kursleder som hen har ukentlig kontakt med i innleveringsperioden (januar til april/mai). Konfirmanten må sette av tid til å lese en tekst i konfirmantboka og besvare et sett med spørsmål hver uke i konfirmasjonsperioden.  

# Påmelding for brevkurs

Påmeldingsfrist er 1. oktober, og vi garanterer plass til konfirmanter bosatt i utlandet som melder seg på innen fristen. Vi gjør oppmerksom på at brevkurset kun tilbys til konfirmanter som er bosatt i utlandet i konfirmasjonsperioden. 

Etter at vi har registrert disse opplysningene, vil vi ta kontakt med dere for å avklare detaljene omkring eventuell seremoni, samt bekrefte påmeldingen. Deretter vil dere få en e-post med kursbekreftelse og en e-post med faktura.

Dersom du har spørsmål om kurset kan du ta kontakt på human@human.no