Hopp til hovedinnhold

Nytt tilbud til konfirmantene på Smøla

Med både kurs og seremonitilbud på Smøla håper Human-Etisk Forbund Kristiansund lokallag å kunne tilby et enklere og bedre tilbud til konfirmantene.

- For et par år tilbake åpnet Human-Etisk Forbund for at deler av kurset under Humanistisk konfirmasjon kunne gjennomføres på Smøla. Denne ordningen gjorde at det ble mye mindre reising og færre sene kurskvelder for ungdommene. Men på selve seremonien har man måtte reise med hele familien (og gjerne halve slekta) med to ferger til Kristiansund, og med de samme fergene hjem igjen. Men det blir det endring på nå, forteller Anita N. Martinsen, som er en av kurslederne i Human-Etisk Forbund Kristiansund og omegn lokallag.

Seremoni på Gurisenteret

For fra 2021 vil det også bli seremoni for Humanistiske konfirmanter på Smøla. På Gurisenteret, som nå er under ombygging, vil det bli et flott og moderne seremonilokale som kan brukes for konfirmantene. Gurisenteret er plassert i flotte omgivelser, rett ved fergekaia på Edøya.
- Seremonien blir nok ganske lik seremonien i Kristiansund, med taler og musikalske innslag, forteller Martinsen. Seremonien på Gurisenteret er i 2021 lagt til lørdag 8. mai kl. 11.00.

Åpent for alle

Humanistisk konfirmasjon er åpent for alle, og nå kan alle som ønsker seremoni på Smøla melde seg på.
- Det vil også være mulig for de som hører til i nabokommunen Aure å komme hit, forteller Martinsen. 

Påmelding til Humanstisk konfirmasjon kan gjøres ved å klikke på denne koblingen.