Hopp til hovedinnhold

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Verdien av konfirmasjon

Hvert år får rundt 15 000 ungdommer reflektert over egne opplevelser, valg, verdier og handlinger på konfirmasjonskursene våre. Her kan du lese tidligere konfirmanters erfaringer.

Freider, konfirmant i 2022

"Det er fint at jeg kan konfirmere meg, selv om jeg ikke tror på en Gud eller er kristen. Og så blir man jo kjent med nye folk og lærer om etikk og moral, refleksjoner og valg."

# Verdien av valgfrihet

Gjennom statsstøtten vi får for ditt medlemskap, bidrar du til at alle ungdom får et godt konfirmasjonstilbud – uansett om de bor i Oslo, Tromsø eller Naustdal.

Takket være deg kan vi fortsette å tilby vakre og høytidelige humanistiske seremonier til alle over hele Norge.

Helga, konfirmant i 1986

"Jeg husker de gode og tankevekkende diskusjonene og samtalene på konfirmasjonskursene. Det føltes som et veldig godt sted å lære og diskutere."

Camilla, konfirmant i 1996

"Vi hadde engasjerte kursledere som virkelig lyttet til oss og var interessert i å høre hva vi hadde på hjertet. Det fikk meg til å føle meg viktig."

# Verdien av konfirmasjonskurs

På konfirmasjonskurs får ungdommene utforske hvem de er og hva de står for. Våre kursledere møter konfirmantene med åpenhet og respekt - og klarer ofte å lokke frem tanker, undring og spørsmål.

For mange er konfirmasjonskurset startskuddet for tanker og refleksjoner som er til hjelp når de skal ta valg senere i livet.

Les mer om innholdet i kurset her.

Reidar, konfirmant i 1973

"Det valget jeg er mest glad for at jeg har tatt er at jeg valgte Humanistisk konfirmasjon. Jeg er stolt over at dette tilbudet har utviklet seg og blir benyttet av så mange i dag."

Stina, konfirmant i 2016

"Det er veldig fint at ungdommer kan komme sammen og at ingen dømmer hverandre. Ungdom trenger en møteplass hvor alle kan diskutere viktige temaer på likt grunnlag."

# Visste du at humanistisk konfirmasjon ble startet på grunn av et løfte om valgfrihet for alle?

Humanistisk konfirmasjon ble startet i 1951 av Kristian Horn, en far som ønsket valgfrihet for datteren sin, Kari. På den tiden fantes bare kirkelig konfirmasjon.

Kristian mente at verdiutveksling mellom generasjoner ikke burde være forbeholdt de som tror på en gud og lovte datteren sin at hvis det ikke finnes et alternativ innen hun ble konfirmant, så skulle han lage et. 

Les historien om Kari