Hopp til hovedinnhold

Stol-kappløp

Superkjapt kappløp med sko.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 25+-15 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Mye bevegelse

Mål

Kjapt få opp energien med en konkurranse.

# Du trenger

Et stort og nokså åpent rom og mange stoler

# Slik gjør du

 1. Del gruppa inn i to omtrent like store lag, og gi dem to mindre stoler enn de er deltakere på gruppa (er de 7 konfirmanter, får de 5 stoler). Plasser hele laget bakerst i rommet, og still deg så opp i andre siden av rommet.
 2. Forklar at målet med leken er å få alle deltakerne og stolene over til bak der du står (så det må være litt plass bak deg), uten at noen er nær bakken. De må altså samarbeide om å få hverandre og stolene over til den andre siden av rommet.
 3. Noen løser dette ved å balansere flere på én stol og så sende stoler, andre hopper bortover. Si at dersom noen på laget er nær gulvet, må det laget stå helt stille i 7 og 1/2 sekund. Så sier du klar, ferdig, gå.
 4. Mens konfirmantene har kappløp, sjekker du at de følger reglene.
 5. Når ett lag er i mål, avbryter du leken og gratulerer! Men nå er det klart for runde 2... Og i den neste runden får de enda færre stoler å bruke (ta vekk 1 eller 2). Du kan også kjøre en 3. runde der du spør om de tror dette går an med enda færre stoler, og så fjerne enda flere. Det er utrolig hvor få stoler som faktisk trengs.