Hopp til hovedinnhold

Tre ben i bakken

Energizer der de samarbeider om å sette riktig kroppsdeler i gulvet.

Detaljer

 • 🕙
  5-20 min
 • 5-25 deltakere
 • Ingen forberedelser
 • Høyt tempo
 • 👋
  Mye bevegelse

Mål

Konfirmantene skal på en aktive måte øve på å samarbeide

# Forberedelse

Tenk gjerne gjennom hvor mange kroppsdeler som kan bli passe utfordrende for den størrelsen grupper som du har. Det kan være kjekt å ha en liste på et ark før du begynner. (Slik at du husker selv hva du har sagt.)

# Slik gjør du

 1. Del gruppa i to (ev. flere om du har veldig stor gruppe).
 2. Forklar at du vil rope ut et antall kroppsdeler. Gruppa skal til sammen ha det eksakte antallet kroppsdeler i bakken samtidig som de alle sammen tar på hverandre. Når de er klare må de rope ut. Den av gruppene som er først ferdig får poeng. Sjekk at alle har skjønt leken.
 3. Rop ut et antall kroppsdeler. Eks. Gruppa skal ha 2 rumper, 7 føtter, 3 hender, en rumpe og to albuer i bakken. Ev bare rop ut et tall og de får bestemme selv hvilke kroppsdeler de vil bruke. Hvis du ikke har en liste på forhånd, der dette står, noter det mens/retter etter at du roper, så du husker hva du har bedt om.
 4. Når en gruppe mener de har klart det, sjekker du om det er riktig, og gir dem ett poeng. Noter poengene underveis.

Konfirmantene synes ofte det er morsomt at det er konkurranse, selv om de bare vinner heder og ære. Det er også mulig å gjøre øvelsen uten å dele gruppa i to, men heller la hele gruppa samarbeide.