Hopp til hovedinnhold

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Kurslederkurs i Nordland

Bli med inn på et av vinterens høydepunkt


Livlig diskusjon, inspirasjon og påfyll Vi er på kurs for kursledere til humanistisk konfirmasjonskurs! 

Hvert år holdes et stort antall konfirmasjonskurs over hele Nordland, og denne helgen var kurslederne samlet i Bodø for å få inspirasjon, påfyll og tips og triks. Her møttes nye kursledere og kursledere med lang erfaring, til en helg med engasjert diskusjon og gode refleksjoner.  

# Spennende temaer

Blant temaene som ble tatt opp var blant annet humanisme, kritisk tenking, livssyn, identitet, menneskerettigheter og miljø. Her fikk kurslederne sammen reflektert over hvordan man kan gjøre slike temaer engasjerende og relevante for ungdommene på konfirmasjonskursene, samtidig som de knyttes til hovedformålet med humanistisk konfirmasjon: Selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. 

I tillegg stod leken i sentrum. For det skal ikke bare være alvor å være humanistisk konfirmant – det skal også være gøy! Derfor fikk kurslederne en rekke tips og triks for å skape morsomme kurskvelder for konfirmantene, og dermed satt latteren løst.  

Litt galskap må til.
Gode samtaler.

# - Jeg ble rett og slett inspirert!

Benedikte Mæland, som hadde vært med å planlegge helgen, var svært fornøyd etter at det hele var over.  

- Jeg ble rett og slett inspirert og løftet. Det er fantastisk at vi kan møtes slik, være sammen og inspirere hverandre på tvers. Noen var helt nye som kursledere, mens andre har vært med lenge. Men alle deltok, delte erfaring, snakket og tenkte sammen, og alle bidro og lærte. Det er fantastisk! 

# Klart for fantastiske kurs

Og hva syntes kurslederne selv om helgen? Relevant, morsomt og engasjerende var ordene som gikk igjen etter endt kurshelg.  

Nå ligger alt til rette til rette for fantastiske konfirmasjonskurs rundt omkring i Nordland, og konfirmantene kan glede seg til kursstart.