Hopp til hovedinnhold

Forhåndspåmelding til konfirmasjon for medlemmer er åpen! Meld dere på her.

Pride 2023

Søker par til unikt Pride-bryllup: – Kjærlighetsfest!


Pride er en feiring av kjærlighet, mangfold og frihet. I år ønsker Human-Etisk Forbund å gjøre feiringen enda mer minneverdig ved å tilby et heldig par muligheten til å gifte seg under Pride i Oslo.

Den høytidelige seremonien vil finne sted på hovedscenen i Pride Park, fredag 30. juni. Human-Etisk Forbund vil sørge for en minneverdig bryllupsseremoni og markering av kjærligheten, sammen med hele Pride-fellesskapet i Oslo.

Til NRK i dag tidlig fortalte Christian Lomsdalen, leder i Human-Etisk Forbund, at det blir en feiring av kjærligheten, mangfoldet, og selvfølgelig en fantastisk feiring av brudeparet som gir hverandre sitt ja.

– Så ønsker vi selvfølgelig å vise at vi som samfunn står sammen om alles rett til å elske den man vil. Så dette er for brudeparet, men også for oss som samfunn, slik ekteskapsinngåelser alltid har vært, sa Lomsdalen.

# Like muligheter til lykke

Likeverd og rettferdighet for alle mennesker, uavhengig av seksualitet og kjønnsidentitet, har alltid vært viktig i det humanistiske livssynet. Samtidig er Human-Etisk Forbund opptatt av å feire livets store øyeblikk og markere milepæler i livet.

– I det humanistiske livssynet mener vi det er oss mennesker som har ansvaret for å skape vår egen lykke og mening i livet. For mange kan dette være å finne den personen man ønsker å dele livet sammen med. Vi er opptatt av at alle skal ha like muligheter til å oppleve dette, sa Lomsdalen.

I Human-Etisk Forbund har vi lange tradisjoner med å feire livets store øyeblikk og markere milepæler i livet. Å gifte seg med den man elsker er et av disse øyeblikkene, og alle bør ha like muligheter til dette, sier Christan Lomsdalen.

# Tydelig beskjed om at kampen fortsetter

Han mener et bryllup på hovedscenen under Pride-feiringen har en sterk symbolsk verdi som viser at kjærligheten ikke kjenner noen grenser. Samtidig har det en større betydning, ettersom vi stadig ser at skeive personers menneskerettigheter er under press.

Gjennom å tilby et Pride-bryllup ønsker Human-Etisk Forbund å sende en tydelig beskjed om at kampen for frihet og likeverd fortsetter, og Lomsdalen mener Oslo Pride er den perfekte arenaen.

# Inspirerende kjærlighetsfest

– Hva er vel en mer passende kjærlighetsfest enn å slå på stortromma og gjøre dette som en del av hele Pride-festen?

Lomsdalen håper bryllupet vil inspirere andre og håper det finnes et kommende brudepar som vil benytte denne unike muligheten.

– Gjennom en slik storstilt feiring av kjærligheten på Pride-scenen ønsker vi også å inspirere andre og oppmuntre til en vedvarende innsats for et mangfoldig og inkluderende samfunn. Vi er glade for at Oslo Pride er like entusiastiske som oss, og vi håper det også finnes et kommende brudepar som deler vår entusiasme, legger Lomsdalen til.

Ved en gratis og storstilt vielse på Pride-scenen fredag 30 juni, får også paret en unik mulighet til å gå i paraden som nygift.

– Men man bør være litt rask på labben. Ting tar litt tid når det gjelder å gjøre ordentlige ekteskapsinngåelser, så søknadsfristen er allerede 21. mai, opplyste HEF-lederen.

Les mer om