Hopp til hovedinnhold

Foto

Bilder er ein viktig del av vår kommunikasjon fordi det viser frem arbeidet vi gjer, seremoniene og øyeblikkene vi skaper sammen som et livssynssamfunn. Hvordan fotografiene blir tatt spiller en viktig rolle for hvordan disse øyeblikkene oppfattes.

# Dokumentarisk bildekonsept

I tråd med humanismens grunntanker skal bildene våre være inkluderende, ekte og ærlig med fokus på mennesket. Det er derfor viktig at bildene ikke er for oppstilte, men u-regisserte og naturlige.

I noen tilfeller vil det kanskje være behov for en mer iscenesatt situasjon. Da gjelder det likevel å få til en avslappet og ikke for stiv stemning. Om det er flere mennesker rundt en aktivitet, er det ingen blikk i kamera. Kun blikk i kamera ved enkeltstående portretter.

Vår tilnærming til bilder er å dokumentere de ekte og nære øyeblikkene. Vi skal ikke bare fotografere en sermoni i et lokale, men ønsker å være
tilstede før, etter og underveis for å komme tett på hele opplevelsen.

# Bildenes oppgave

# Bildestilen vår

# Tonen i bilene våre

# Fototekniske huskeregler

Vi bruker bilder på en rekke publiseringsflater, i ulike sammenhenger. For å sikre fleksibilitet følger vi disse tekniske prinsippene:

PS: Husk at bilder av publikum må avklares med de som er avbildet. Dersom det ikke er mulig å innhente skriftlig samtykke fra hver enkelt, må du sikre at personene i publikum ikke er gjenkjennelige på bildene du tar.

# Unngå bruk av stockfoto

Stockfoto blir ofte brukt som tilfeldige illustrasjoner, med ønske om å gjøre kommunikasjon mindre kjedelig. Stockfoto er derimot ofte gjenkjennelige, stive og lite personlige. Vi unngår bruk av stockfoto da de kan svekke troverdigheten vår og det nære, personlige uttrykket vi ønsker.

# Kort om animasjon

Generelle bevegelsesprinsipper for animasjon i HEF er å ha fokus på å være rolig/myk snarere enn kvikk/rask. For å holde på et naturlig uttrykk skal vi ikke overdrive bruk av animasjon, men bruke det med hensikt.