Hopp til hovedinnhold

Bli kursleder for konfirmanter

Vil du gjøre en forskjell? Vi trenger flere dyktige kursledere!

# Dette gjør en kursleder

Som kursleder følger du en konfirmasjonsgruppe gjennom konfirmasjonskurset og utforsker spennende temaer som etikk, identitet og kritisk tenkning sammen med ungdommene.

Å være kursleder er en spennende oppgave som passer godt for deg som er engasjert, liker å bidra til gode samtaler og identifiserer deg med humanistiske verdier.

En kursleder må også kunne være tydelig, organisert og trygg i en ansvarsrolle, men viktigst av alt – være glad i å lytte til og engasjere en gruppe.

Gjennom rollen får du blant annet:

# Slik foregår kursene

Formålet med konfirmasjonskurset er å styrke ungdommenes evne til selvstendig tenkning og etisk handling gjennom å diskutere og gjøre aktiviteter om spennende temaer. Her kan du lese mer om hva konfirmantene lærer på kurs

Som kursleder får du tilgang til digitale ressurser med tips og øvelser til kurset, samtidig som du har stor frihet til å sette sammen et opplegg som passer for deg og din gruppe.

# Møte noen kursledere

Bilde av kursleder Kevin.

«Å kunne være en del konfirmantenes individuelle utvikling gir meg glede. Og det er ingenting som slår et klasserom fylt av ungdom som kan diskutere seriøst om både seriøse og useriøse temaer på en torsdagskveld.»

Kevin

Kursleder i Ringerike og Kongsberg

«Man passer til å være kursleder om man er engasjert i temaer som etikk, identitet og menneskerettigheter, og synes det er spennende å reflektere og diskutere –  da smitter det fort over på ungdommene!»

Kristine Flatnes

Kursleder i Oslo

Bilde av kursleder Anker.

«Ungdommene mine konfirmerte seg humanistisk, og vi hadde gode diskusjoner hjemme! Både jeg og min kone ble kursledere for å bidra til det flotte arbeidet!»

Anker

Kursleder på Jæren

Bilde av kursleder Elin

«Jeg blir hele tiden imponert over dybden i argumentene og refleksjonene som dukker opp underveis på kurset.»

Elin

Kursleder i Oslo